Voor eeuwig – Muziektheater

2014
Tekst, decorontwerp en regie

De theatervoorstelling Voor eeuwig was een co-productie van de Rijksuniversiteit Groningen en het Noord Nederlands Toneel. De openluchtvoorstelling was tien dagen lang te zien op een bijzondere locatie: de Zernike Campus, de universiteitscampus tussen de bijzondere gebouwen van Levenswetenschappen, de Bernoulliborg en de Energy Academy. Een prachtig uitgangspunt voor het decor.

‘Retestrakke regie van Tom de Ket’ (…) ‘Met alles wat je voor zo’n voorstelling wensen kunt: en prachtige cast, een stel fantastische zangers, dansers en muzikanten, geinige kleding en groteske attributen.’ Dagblad van het Noorden: 5 sterren

Tussen de hypermoderne universiteitsgebouwen staat een replica van het oude Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Daar is het feest. Opa Rugger, die stevig gelooft in de wetenschap, viert zijn vierhonderdste verjaardag met een diner. Iedereen is van de partij, van tante Aletta tot oom Heijmans en oom Zernike. Maar terwijl de hele familie vrolijke sketches opvoert, strooit kleinzoon Oscar roet in het eten…