De Drentse Bluesopera – Muziektheater

2011
Scenario,  liedteksten en regie

De Drentse Bluesopera van PeerGrouP, locatietheater Noord-Nederland, vond plaats in het Drentse Gieten in de zomer van 2011. Het eenmalige optreden in Koninklijk Theater Carré in september 2011 was de allerlaatste voorstelling.

    

De Drentse Bluesopera is een grootschalig muziektheaterspektakel aan de voet van de Hondsrug bij Gieten. Deze vrolijke satire over de dilemma’s van jonge boeren en de toekomst van Drenthe wordt gezongen en gesproken in de Drentse taal. Ingrediënten? Een cast van 30 man, topmuzikanten (van de Blizzards, Lohues en Normaal), nieuwe Drentse Blues, trekkers, een schreeuwkoor, giertanken, honderd strobalen en een 10 meter lange Diddly Bow. Na afloop zult u moeten toegeven: “Zukswat hew nog nooit zien”.

De Drentse Bluesopera was een openluchtvoorstelling. Vanaf een tribune konden 500 toeschouwers per avond dit spektakel in het prachtige Drentse landschap meemaken. De voorstelling was voor iedereen – Drent of niet – een unieke belevenis.

www.dedrentsebluesopera.nl