O die zee – Muziektheater

2014
Scenario en regie

O die zee, ‘een homerische rockopera’ was muziektheater – een moderne bewerking van Homerus’ klassieke Odyssee – werd uitgevoerd in de gracht van Fort Rammekens aan de Westerschelde in augustus 2014.

‘O die zee’ is een hedendaags muziektheater-spektakel – een moderne bewerking van Homerus’ klassieke Odyssee – uitgevoerd in de gracht van Fort Rammekens aan de Westerschelde. Tijd en plaats van handeling is in onze Odyssee afwijkend: ‘O die zee’ speelt zich geheel af in Zeeland, o.a. geïnspireerd door het boek van Iman Jacob Wilkens (1990), die de omzwervingen van Odysseus naar het Atlantische gebied verwijst. Het speelt zich af in het imposante decor van Fort Rammekens met achter ons de omliggende havenindustrie en de Westerschelde. We vertellen het verhaal over een in het hier en nu ronddwalende jonge Zeeuw.

De muziek van ‘O Die Zee’ komt op een bijzondere manier tot stand, via een nog nooit eerder vertoond samenwerkingsverband. De liedteksten die Huub van der Lubbe speciaal schreef voor ‘O Die Zee’ zijn voorzien van muziek door prominenten en talenten uit de Nederlandse popmuziek. Het rijke resultaat van deze samenwerking wordt daarna vormgegeven en gecoördineerd door Tom de Ket (scenario/regie), Huub van der Lubbe (songteksten) en Robert Jan Stips (arrangementen en muzikaal leider). Het uiteindelijke geheel wordt uitgevoerd door de professionele acteurs/vocalisten en een professionele band (Ocobar), in samenwerking met lokale talenten en koor en ensemble.

 

www.odiezee.com