De Verleiders – De val van een super-man

2013–2014
Initiatiefnemer, schrijver en regie

Verleiding en hebzucht aan de top van het bedrijfsleven. Een hedendaags koningsdrama aan de Zaan.

DE VERLEIDERS zijn terug in het theater! Na het overdonderende succes van de casanova’s van de vastgoedfraude, komen dezelfde makers met de val van een super-man, een spannende komedie over de boekhoudfraude bij het Ahold Concern. Over falend leiderschap, hebzucht en zonnekoning-gedrag aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven, inclusief de beslommeringen binnen de familie Heijn zelf. De formule van DE VERLEIDERS is bekend: het publiek blijft niet buiten schot. Met veel genoegen nagelen ze bestuurders met hun bonus-mentaliteit aan de schandpaal, maar de acteurs dagen jóu ook uit, want wil jij ook niet meer voor minder?

DE VERLEIDERS: de val van een super-man gaat terug naar de financiële jubelstemming rond het jaar 2000. Ahold wordt voor het eerst geleid door een niet-Heijn; Cees van der Hoeven tovert het concern om tot één van de grootste retail-multinationals ter wereld. Maar dan blijkt het succes een grote illusie en komt de grootste boekhoudfraude ooit uit. Binnen één dag keldert het aandeel Ahold met zestig procent en verdampt er acht miljard euro. Van der Hoeven heeft het meest solide bedrijf van Nederland aan de rand van de afgrond gebracht en alle kopstukken van de familie komen samen voor beraad op Pudleston Court, het Britse landgoed van de oude Heijn. De val van een super-man is een zinderende voorstelling met een fantastische apotheose. Een regelrechte AH-erlebnis!

Hilarisch, virtuoos en intelligent totaaltheater Algemeen Dagblad Veel goede grappen Het Parool Een soepel gespeelde, toegankelijke komedie De Telegraaf

Website De Verleiders