Mammoet – Muziektheater

2019
Tekst en regie

Na het grote succes van Het Pauperparadijs, met meer dan 130.000 bezoekers, brengen de makers met Mammoet opnieuw een openluchtspektakel naar de Oerprovincie van Nederland: Drenthe.

Een avond lang neemt spiritueel leider Urdward (Paul R. Kooij) het publiek mee op een mythische reis. Volgens zijn ‘Icka’-filosofie zijn wij te veel bezeten van onszelf. Met zijn vrouw Freya (Gusta Geleijnse), dochter Luna (Myrthe Burger) en hun volgelingen laat hij oeroude rituelen naspelen om ons daarvan te genezen. De verhalen van de Heilige Mammoetjacht, Het meisje van Yde, het Hert van de Oostvaart en de Steen des Aanstoots laten iedereen zien en voelen wat de geheimen van het leven zijn, die wij in onze tijd zijn vergeten.

Maar tijdens het naspelen van deze verhalen lopen de spanningen binnen het genootschap op. Freya vecht met de belastingdienst, Luna wil weg van haar wereldvreemde ouders, Urdward doet of er niets aan de hand is. Als alles uit de hand loopt verschijnt net op tijd de zondebok.

In een prachtige setting, middenin de natuur op het Buinerveld in Buinen, met betoverende muziek, uitbundige kostuums van gerecycled materiaal, en een speciaal ontwikkelde oertaal: zo actueel heeft u de oertijd nog nooit gezien.

Tom de Ket (regie en scenario) liet zich voor Mammoet inspireren door de bestseller Sapiens van historicus Harari.

“Mammoet is een onvoorspelbaar bont spektakelstuk over neanderthalers. De locatietheatervoorstelling  schiet heen en weer tussen sekteperikelen en een groep neanderthalers.”
NRC.nl

“De achtergrond van ‘Mammoet’ is adembenemend oer: een weids heideveld met hier en daar een krachtige eik of andere prachtloofbomen onder een Hollands grijze wolkenlucht. Een paar enorme slagtanden steken eruit omhoog, oerkitsch als signaal dat het publiek naar een ‘theaterspektakel over de oertijd anno nu’ gaat kijken.”
Trouw

www.mammoetindrenthe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *